loader
TÜRKİYE'NİN YAPAY ZEKA PLATFORMUNUN OLUŞTURULMASI VE UYGULANMASI

DAHA İYİ BİR GELECEK İÇİN YAPAY ZEKA

Proje Sayımız 7+ Takipçimiz 1020+ Yayın Sayımız 9+
baslarken

“Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ve İstanbul Teknik Üniversitesi Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (İTÜ AI) olarak geçtiğimiz pandemi dolu yıl boyunca özel sektör, akademi, sivil toplum ve hükümet genelinden yüzlerce temsilciyle görüşerek yapay zeka (AI) hakkında düşünen, yapay zeka ile çalışan ve bizim için zaman ayırmaya istekli AI geliştiren herkesle konuşarak görüşlerini dinledik. Son yıllarda yapay zekanın ülke ekonomisi, refahı ve güvenliği için inanılmaz faydalar sağlayabileceğine dair yaygın bir umutla karşılaştık. Ayrıca, herhangi bir teknoloji gibi yapay zekanın da yeni zorluklar yaratabileceği ve mevcut sorunları daha da kötüleştirebileceğine dair endişeler duyduk. Bu endişeleri dinledik ve ciddiye aldık…

5

Takipçimiz

0

Proje Sayımız

0

Yayın Sayımız

1

Üye Sayımız

drive02 drive02
drive02

 “Güçlü bir yapay zekanın yükselişi insanlığın başına gelen en iyi ya da en kötü şey olabilir. Hangisi olacağını bilmiyoruz”.

​Hawking, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapay zeka yaratmanın potansiyel faydaları oldukça fazla. Bu yeni teknoloji devriminin ortaya koyacağı araçlar sayesinde, endüstrileşmenin doğaya verdiği zararı onarabileceğiz. Aynı şekilde hastalıklar ve yoksulluğun sonunu getirmeyi de amaçlayabileceğiz. Hayatımızın her alanı dönüşüm geçirecek. Kısacası yapay zeka yaratmak medeniyet tarihinin en büyük olayı olarak kayıtlara geçebilir. Ancak risklerin önüne nasıl geçeceğimizi öğrenmezsek medeniyet tarihinin son olayı da olabilir. Yapay zeka faydanın yanı sıra tehlikeleri de beraberinde getirecek. Güçlü otonom silahlar ya da bir grubun, sayıca kendilerinden daha çok olan bir kitleyi tahakküm altına alabileceği yeni yollar gibi.”