loader

İngiltere’nin Dijital Sekreteri Oliver Dowden, bu hafta İngiltere’de altın bir teknoloji çağını güçlendirmek için On Teknoloji Önceliğini belirlerken bu hareketi açıkladı.

Yeni yapay zeka stratejisi şunlara odaklanacak:

Yapay zeka teknolojilerinin yaygın kullanımıyla ekonominin büyümesi

Sorumlu yapay zekanın etik, güvenli ve güvenilir gelişimi

Beceri, yetenek ve Ar-Ge’ye vurgu yaparak değişim karşısında dayanıklılık

Dijital Sekreter Oliver Dowden şunları söyledi:

Yapay zekanın gücünü açığa çıkarmak, şimdiye kadarki en teknoloji yanlısı hükümet olma planımızın en büyük önceliği. Birleşik Krallık, bu devrim niteliğindeki teknolojide zaten bir dünya lideridir ve yeni AI Stratejisi, yeni işler yaratmaktan ve üretkenliği artırmaktan iklim değişikliğiyle mücadeleye ve daha iyi kamu hizmetleri sunmaya kadar tüm potansiyelini kullanmamıza yardımcı olacaktır.

Hükümet, hem küresel olarak iddialı hem de sosyal olarak kapsayıcı bir Yapay Zeka Stratejisi geliştirmek ve sunmak için Yapay Zeka Sektör Anlaşması aracılığıyla Birleşik Krallık’ın oluşturduğu güçlü temeller üzerine inşa edecek.

Ocak ayında AI Yol Haritasını yayınlayan hükümete tavsiyede bulunan bağımsız bir uzman komitesi olan AI Konseyi’nin önerilerini, endüstri, akademi ve sivil toplumdan gelen girdilerin yanı sıra dikkate alacak.

İş Sekreteri Kwasi Kwarteng şunları söyledi:

İngiltere, daha hızlı ve daha etkili hastalık teşhisinden evlerimizdeki ısıtmayı kontrol etmeye kadar tüm hayatımızı iyileştirmek için AI’nın muazzam potansiyelinden yararlanıyor.

Bu strateji sayesinde, yeni teknolojileri pazara getirmeyi hızlandırmak, yüksek vasıflı işlerin kilidini açmak, üretkenliği artırmak ve Birleşik Krallık’ın küresel bir bilim süper gücü olarak statüsünü güçlendirmek için yapay zeka öncülerimizi besleyeceğiz.

Ulusal Yapay Zeka Stratejisi, altyapıya, becerilere ve inovasyona yapılan önemli yatırımlar yoluyla hükümetin işleri ve ekonomik büyümeyi destekleme planlarıyla uyumlu olacaktır. Bu, Birleşik Krallık’ın hükümetin Araştırma ve Geliştirme Yol Haritası aracılığıyla 2027 yılına kadar GSYİH’nın yüzde 2,4’üne ulaşmak için Ar-Ge yatırımında bir artış gördüğü için geliyor.

CognitionX’in Kurucu Ortağı, AI Konseyi Başkanı ve AI İş Şampiyonu Tabitha Goldstaub şunları söyledi:

Konsey, AI Yol Haritasının temel tavsiyesinin ileriye götürülmesinden heyecan duyuyor. Bir sonraki aşamada daha geniş AI Ekosisteminin temsil edilmesini sağlamak ve Birleşik Krallık ekonomisinin ve toplumunun Yapay Zekadan yararlanmasını sağlamak için AI Ofisi ile birlikte çalışmaya kararlıyız.

Southampton Üniversitesi Bilgisayar Bilimi Regius Profesörü Birleşik Krallık Yapay Zeka Becerileri Şampiyonu Dame Wendy Hall şunları söyledi:

Ulusal AI Stratejisini memnuniyetle karşılıyorum ve AI Yol Haritasında yapılan öneriler üzerinde AI Ofisi ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum ve aynı zamanda AI ve veri elde etmeyi taahhüt ederken, aynı zamanda AI ve veri elde etmeyi taahhüt eden 10 yıllık bir yüksek seviye AI beceri geliştirme programını taahhüt ediyorum. herkes için okuryazarlık.

Alan Turing Enstitüsü Enstitü Direktörü ve İcra Kurulu Başkanı Sir Adrian Smith şunları söyledi:

Yapay zeka, bilim, toplum ve ekonomideki en büyük zorluklardan bazılarının üstesinden gelmek için olağanüstü bir potansiyele sahiptir. Ancak, herkese toplumsal fayda sağlayan ve Birleşik Krallık’ın bu alandaki hatırı sayılır mirası, uzmanlığı ve yenilikçiliğinden yararlanan kamu yararına yapay zeka oluşturmak, işbirliği ve ortak bir vizyon gerektirir.

Bugün açıklanan Ulusal Yapay Zeka Stratejisi taahhüdünü görmek son derece memnuniyet vericidir ve Alan Turing Enstitüsü olarak bizler, araştırma mükemmelliğimizi, gelişen ağımızı ve ulusal liderlik rolümüzü bu çabaya dahil etmeyi dört gözle bekliyoruz. 

Tech Nation CEO’su Gerard Grech şunları söyledi:

Birleşik Krallık yapay zekası güçten güçlenmeye devam ediyor: 2020’de yapay zeka tabanlı teknolojileri benimseyen veya yaratan İngiliz firmaları 1,78 milyar sterlin fon alırken, Fransız şirketleri tarafından toplanan 525 milyon sterlin ve Almanya’da toplanan 386 milyon sterlin.

Hükümetin, Birleşik Krallık’ın yapay zeka gelişimindeki küresel gücünü hızlandıracak bir Ulusal Yapay Zeka Stratejisini duyurduğunu duymak heyecan verici ve cesaret verici. Birleşik Krallık’taki ölçeklendirmelerin, acil sorunları çözmek için AI kullandığını görmeye devam ediyoruz ve bu, etkiyi dönüştürmek için önemli bir katalizör olacaktır.

BenevolentAI CEO’su, GPAI Yönlendirme Komitesi Eş Başkanı ve GPAI Çok Paydaşlı Uzmanlar Grubu Genel Kurulu Başkanı Barones Joanna Shields OBE şunları söyledi:

AI, ekonomimizin, güvenliğimizin ve toplumumuzun geleceği için hayati öneme sahiptir. Bu Ulusal Yapay Zeka Stratejisi, bu vizyonu tanımlamanın ve gerçekleştirmenin ve yapay zekanın inovasyon, ekonomik büyüme, istihdam yaratma ve sosyal fayda sağlama potansiyelini ortaya çıkarmanın anahtarıdır. COVID-19’dan sonra yeniden inşa ettiğimiz için, teknolojiye yapılan bu yatırım bundan daha önemli olamazdı. Şimdi herkes için çalışan yapay zeka destekli bir gelecek inşa etmek için birlikte çalışma zamanı ve bu sonraki adımı memnuniyetle karşılıyorum.

TechUK Başkanı Jacqueline de Rojas CBE şunları söyledi:

Birleşik Krallık zaten yapay zekada küresel bir lider ancak küresel olarak rekabetçi kalabilmek için ayak uydurmamız gerekiyor. techUK, endüstri ve hükümet genelinde ortak düşünce ve yatırımdan yararlanmamızı sağlayacak yeni Ulusal Yapay Zeka Stratejisini memnuniyetle karşılıyor. Birleşik Krallık’ın yenilikçi, sorumlu ve etik yapay zekanın geliştirilmesi ve kullanımının ön saflarında kalması için net bir vizyon belirlemek daha iyi bir zamanda olamazdı.

BCS – Chartered Institute for IT Politika Direktörü Dr Bill Mitchell OBE şunları söyledi:

Yarının yapay zeka teknolojileri, günlük yaşamlarımızda ve işlerimizde nasıl geliştiğimizi, toplumumuzdaki savunmasız kişilere nasıl bakabileceğimizi ve sürekli çevrimiçi bir dünyada nasıl daha sürdürülebilir bir gelecek inşa edebileceğimizi dönüştürme yeteneğine sahip olacak.

Bunların hiçbiri tesadüfen olmayacak, bu nedenle BCS, hükümetin AI’nın geleceğini, kalbinde kapsayıcılık, herkes için adalet ve etik değerlere sahip yeni bir ulusal AI stratejisi ile şekillendireceğine dair duyurusunu memnuniyetle karşılıyor. Dünya standartlarında yapay zeka uzmanları BCS’de bu stratejiyi desteklemek için üzerimize düşeni yapmayı dört gözle beklediklerini ifade ediyor.