loader

AITR olarak paydaşı olduğumuz 1. Ulusal Yapay Zekâ Buluşması, Kapadokya Üniversitesi, Yapay Zekâ Girişim Fabrikası @ İş Bankası Grubu, KUIS AI Center ve İTÜ Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda, Kapadokya’nın benzersiz atmosferinde Türkiye’nin yapay zekâ ekosistemine yön veren akademisyenleri, iş dünyasının liderleri ve girişimcileri bir araya getirdi. Etkinliğimiz, Barış Karakullukçu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Ardından, Faruk Eczacıbaşı, Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ve Özcan Çavuş da değerli görüşlerini paylaştı.

İlk panelde, Prof. Dr. Çiğdem Gündüz Demir moderatörlüğünde, Doç. Dr. Ramazan Gökberk Cinbis, Prof. Dr. Aytül Erçil ve Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, akademik dünyadaki yapay zekâ çalışmalarını ele aldılar.

İş dünyası ve yapay zekâ ilişkisi üzerine olan ikinci panelde, Prof. Dr. Altan Çakır moderatörlüğünde, Burke Atilla, Hilmi Koçak, Gül Erol ve Dr. Orkun Deniz yapay zekânın iş süreçlerine entegrasyonunu tartıştılar.

Girişimcilik ve yapay zekâ kesişim noktasına odaklanan üçüncü panelde, Barış Karakullukçu moderatörlüğünde, Numan Numan, Barış Özistek ve Prof. Dr. Hakan Ürey yapay zekâ girişimciliğinin sunduğu fırsatlar ve zorlukları değerlendirdiler.

Son panelde ise İnci Abay Cansabuncu moderatörlüğünde, Faruk Eczacıbaşı, M. Bülent Özçengel, Barış Karakullukçu, Prof. Dr. Altan Çakır ve Prof. Dr. Çiğdem Gündüz Demir, yapay zekânın geleceği hakkında öngörülerini paylaştılar.

Yapay zekâ dünyasındaki önemli fikirlerin, başarı hikayelerinin ve inovatif çözümlerin paylaşıldığı bu buluşma tamamlandı.

Bir yanıt yazın